Bodymindculture, docenten

BodyMindCulture heb ik eind 2012 opgericht: ik wilde structureler Yogales gaan geven en besloot daar minimaal de helft van de week voor vrij te maken. Een Yogaschool met een eigen oefenruimte waarin ik mijn ervaringen kan doorgeven in Yogalessen maar ook in privé-lessen 1 op 1.
Rond 1980 kwam ik met Yoga in aanraking en begon ik regelmatig te oefenen. Yoga was nog relatief onbekend in Nederland. Voor de intensieve en enthousiasmerende ervaringen week ik tijdens vakantieperiodes uit naar het buitenland, waar ik veelal werkend, in een Ashram verbleef om enkele uren per dag  Yoga en meditatie te doen.
De methode van S.Sivavanda is de grootste inspiratie voor mijn eigen yogabeoefening en docentschap.Van alle Yogastijlen die ik heb uitgeprobeerd ben ik het meest onder de indruk geraakt van deze holistische yoga-methode waarin het lichamelijke en het geestelijke  op eenvoudige en praktische wijze zijn geintegreerd. Het is goed te combineren met een druk westers leven en er is volop ruimte voor het aanreiken van persoonlijke accenten of deze nu ingegeven zijn door karakter, of door levensfase.
Door de jaren heen is Yoga volledig geintegreerd in mijn dagelijks leven en er een vast onderdeel van geworden. Zo heb ik zelf ondervonden hoe het in hele verschillende levensfases (school, studie, bijbaantjes, werk, en gezin) een enorme verrijking kan zijn zowel geestelijk als lichamelijk, en aan elke levensfase aanpasbaar.
Juist in de dagelijkse drukte van het stedelijk leven en maatschappelijke verplichtingen is een moment van stilte, bezinning en inkeer heel verrijkend. Je kunt er praktisch gezien ook tijd mee winnen omdat je na een korte yogasessie weer  rustig en opgeladen bent. Je voelt je weer energieker en kunt door met de dingen die je graag wilt doen.
Het begint heel simpel met gewaarworden en bewustzijn. Aandacht voor de ademhaling, enkele ogenblikken....elke dag opnieuw....                                                                           Laila Ghait